сайт села Піщатинці

Новини


Найбільша новина цього року:

Наше село нарешті газифіковано!!!

null

У п’ятницю, 20 серпня, відбулося урочисте запалення газового факела з нагоди завершення будівництва газопроводу в с. Підгайці, Кудлаївка, Піщатинці Шумського району.

Участь в церемонії взяв голова обласної державної адміністрації Михайло Цимбалюк, який зазначив, що сьогоднішня подія є ще одним гарним внеском у справу відзначення 19-ї річниці Незалежності Української держави.

При цьому він наголосив, що це 900-й газифікований населений пункт на Тернопіллі. А через рік-два хочеться завершити газифікацію Шумського та сусіднього Кременецького районів.

«Дякую всім, хто долучився до того, щоб у цих селах засяяв голубий вогник: представникам влади, будівельникам, активу громади сіл, небайдужим людям», - сказав Михайло Цимбалюк.

Сільський голова Володимир Марценюк повідомив присутніх, що у їхньому селі цьогоріч відзначають кілька пам’ятних дат: 125-ту річницю побудови місцевої церкви, 565-ту річницю першої письмової згадки про село Підгайці. А від сьогодні святкуватимуть ще й запалення газового факела.

Після вітань разом із начальником об’єднання «Тернопільгаз» Олегом Караванським, головою Шумської райдержадміністрації Віктором Садовським, головою Шумської райради Петром Слободянюком керівник області Михайло Цимбалюк перерізав символічну стрічку та запалив газовий факел.

Газову установку освятив настоятель церкви села Підгайці отець Василь Хіміч, побажавши, щоб це обладнання довго й надійно служило сельчанам. У його садибі і відбулося випробування роботи газовиків. Яєшня, посмажена на газовій плиті, вдалася на славу. До речі, саме отцеві Василю Хімічу і було вручено паспорт №1 на право експлуатації побутових газових приладів.

Того дня це була не остання нагорода чи подарунок. Завідуючій фельдшерсько-акушерським пунктом села Піщатинці Тетяні Франчук було вручено холодильник марки «Норд» від голови Тернопільської обласної державної адміністрації.

Михайло Цимбалюк та Олег Караванський за активну участь у проведенні робіт з будівництва підвідного газопроводу середнього тиску до сіл Підгайці, Кудлаївка та Піщатинці вручили подяки виконробові будівельно-монтажної дільниці ВАТ «Тернопільгаз» Володимиру Войтовичу, зварнику пластмас цього ж підприємства Ігорю Бадзаю, працівникам Шумського управління експлуатації газового господарства Георгію Шліхті, Анатолію Грицаюку та Василю Степанцю.

Як розповів начальник об’єднання «Тернопільгаз» Олег Караванський, газифікацію цих населених пунктів розпочато ще в 2006 році. За рахунок населення виконано робіт на суму 600 тис.грн. Підготовлено для газифікації 300 дворів сіл Підгайці, Кудлаївка та Піщатинці.

Для завершення будівництва підвідного газопроводу було виділено із обласного бюджету 100 тис. грн.